Voor 15.00u besteld, vandaag verzonden

Altijd gratis verzending

delivery-box

December deals: tot 70% korting

Wat zijn de voordelen van bamboe textiel?

Je ziet steeds meer producten van bamboe textiel in de winkels. Bamboe sokken, kleding, handdoeken en beddengoed bijvoorbeeld. In de reclameblokken duiken ze regelmatig op. Ze komen voorbij op social media-kanalen. Het lijkt wel alsof iedereen van katoen overstapt naar bamboe. Dan móet er wel iets heel bijzonder aan zijn toch? Het antwoord is: ja! Bamboe heeft namelijk bijzonder veel voordelen! En het belangrijkste geheim is de bamboevezel. We leggen je graag uit wat deze betekent voor het materiaal en voor jouw bamboe sokken in het bijzonder.

Bamboevezel: het geheim achter de voordelen

Bamboe kent dus veel voordelen. Dat is geen verrassing. Maar waar schuilen deze voordelen in? Dat heeft alles te maken met de vezels van de bamboeplant. Deze zorgen ervoor dat het textiel supersterk is én zijdezacht voelt. Belangrijk voor het draagcomfort en de kwaliteit. Je wilt natuurlijk dat je bamboe sokken lang meegaan en zacht blijven. Dit is ook één van de grootste verschillen tussen bamboe en katoen. Katoenen sokken worden vaak crunchy als je ze droogt aan een wasrek. Bamboesokken blijven altijd lekker zacht en soepel.

De bamboevezel zorgt daar dus voor. Maar hoe? Als je een bamboeplant onderzoekt, kom je al snel bij de vezels. Deze bamboevezels zijn rond van structuur. Als er vervolgens textiel van wordt gemaakt, zijn de stoffen soepel en zacht. Dat geldt dus ook voor jouw SQQUADD sokken.

Bamboe textiel: zacht én stevig

Maar bamboestof is niet alleen zacht. De vezels van bamboe textiel zijn ontzettend sterk. Zo gaan je sokken langer mee en heb je minder snel last van gaatjes in de sokken. Voor kindersokken is dit natuurlijk een uitkomst. Kids kunnen lekker door het huis rennen en springen, klimmen en klauteren. De bamboevezels kunnen wel wat hebben. De sterke vezel zorgt er ook voor dat het materiaal vormvast blijft, waardoor je kleding van bamboe niet hoeft te strijken. Kreukvrij it is, ook na de was en het laten drogen ervan!

Bamboevezels: antibactieriële sokken

En die voordelen gelden niet alleen voor kinderen. Sokken van bamboe textiel hebben dezelfde voordelen voor mannen en vrouwen. Bovendien kennen bamboevezels nog een secret weapon: de antibacteriële werking! Deze bezit de bamboeboom al wanneer het nog ‘gewoon’ een plant is. De antibacteriële stoffen zitten in de stam en beschermen de plant tegen schimmels en insecten. Diezelfde werking heeft het ook in bamboe textiel.

Net als de hypoallergene kwaliteit. Sokken van bamboe veroorzaken minder snel allergische reacties dan andere textielsoorten. Niet gek dat veel mensen met diabetes vaak voor bamboe sokken kiezen. Bamboe als stof is dus heel geschikt voor mensen met een gevoelige of geïrriteerde huid.

Lees hier waarom bamboe sokken ook helpen tegen zweetvoeten!

Korting op bamboe sokken!

Je snapt dus dat bamboe een veel betere keuze is dan welk materiaal dan ook. En omdat jij écht stilstaat bij jouw keuze voor het beste textiel, wil SQQUADD je belonen met fantastische stapelkorting! Een duurzame korting (want we verkleinen er onze CO2-voetafdruk mee), net als jouw keuze voor duurzame bamboe sokken. Hoe meer sokken je bestelt, hoe meer korting je ontvangt.

Duurzame bamboesokken | Bamboe Textiel

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor meer informatie over bamboe.