Wasvoorschriften

Wij vinden het belangrijk dat je zolang mogelijk kan genieten van onze bamboe sokken. Onze bamboe sokken worden dan ook continu getest of deze voldoen aan onze kwaliteitseisen. Dit gebeurt in onze fabrieken en vervolgens in ons magazijn, alvorens wij deze opsturen naar onze klanten. Tijdens het controleproces worden ook diverse wasmethoden toegepast, zodat wij jou zo goed mogelijk kunnen adviseren over de juiste wasvoorschriften. Volg daarom onderstaande tips om het beste resultaat te krijgen.

Wassen

SQQUADD Bamboe Sokken - washing

Voor een zo lang mogelijk behoud van de kleuren, adviseren wij om de SQQUADD bamboe sokken naar kleur te sorteren en vervolgens met het juiste wasmiddel apart te wassen.

Wassen op 30°C of 40°C graden is voldoende. Wanneer hogere temperaturen gebruikt worden, kunnen de bamboe vezels worden aangetast. En omdat onze bamboe sokken al van nature zijdezacht zijn, is het gebruik van een wasverzachter zeker niet nodig.

Gebruik nooit chloor of bleekmiddelen tijdens het wassen van de bamboe sokken. Dit tast namelijk de bamboe vezel aan en kan de duurzaamheid hiervan sterk beïnvloeden.

De krimp van bamboe sokken is gelijk aan die van katoenen sokken. Met de juiste wasinstructies krimpen de bamboe sokken nauwelijks. Bij enige twijfel kun je een centrifugestand aanhouden van maximaal 600 toeren.

Drogen

SQQUADD Bamboe Sokken - Drogen

Wij adviseren om de bamboe sokken niet in de wasdroger te doen. Dit kan de bamboe vezels aantasten. Aan de waslijn laten drogen is meer dan voldoende.

Strijken is ook niet nodig. De sterke vezels van bamboe zorgen ervoor dat de bamboe sokken vormvast en kreukvrij blijven, ook tijdens het drogen.

Wij zijn er van overtuigd dat de SQQUADD bamboe sokken haar kwaliteit, zachtheid en comfort zullen behouden, wanneer je niet afwijkt van bovenstaande wasvoorschriften. Indien onze bamboe sokken na het wassen toch niet meer voldoen aan deze kwaliteitseisen, neem dan contact op met onze klantenservice