Voor 16.00u besteld, vandaag verzonden

NL + BE gratis verzending vanaf 25,-

delivery-box

Alles in eigen voorraad

Bamboe wasvoorschriften

Tips voor het wassen van bamboesokken

Wij vinden het belangrijk dat je zolang mogelijk geniet van SQQUADD bamboe sokken. Wij testen de sokken continu op alle kwaliteitseisen. Dit doen we in de fabriek en later in ons magazijn én nog een keer voor we ze versturen naar jou. Bovendien hebben we verschillende wasmethoden getest. Zo kunnen wij je nu het beste advies geven voor het wassen van je bamboe sokken. Volg onderstaande tips op voor het beste resultaat. 

Wassen

Voor een zolang mogelijk behoud van de kleuren, adviseren wij om de SQQUADD bamboe sokken op kleur te sorteren. Was ze apart en met het juiste wasmiddel (kleur, donker of wit). Wassen op 30°C of 40°C graden is voldoende. Hogere temperaturen kunnen de bamboevezels aantasten. Omdat onze bamboe sokken al van nature zijdezacht zijn, is het gebruik van een wasverzachter niet nodig.
Gebruik nooit chloor of bleekmiddelen tijdens het wassen van de bamboe sokken. Dit tast de bamboevezel aan en kan de duurzaamheid hiervan sterk beïnvloeden. De krimp van bamboe sokken is gelijk aan die van katoenen sokken. Met de juiste wasinstructies krimpen de bamboe sokken nauwelijks. Bij enige twijfel kun je een centrifugestand aanhouden van maximaal 600 toeren.

Drogen

Wij adviseren om de bamboe sokken niet in de wasdroger te doen. Dit kan de bamboe vezels aantasten. Aan de waslijn laten drogen is meer dan voldoende.

Wij zijn er van overtuigd dat de SQQUADD bamboe sokken haar kwaliteit, zachtheid en comfort behouden, als je niet afwijkt van bovenstaande wasvoorschriften. Als onze bamboe sokken na het wassen toch niet meer voldoen aan de kwaliteitseisen, neem dan contact op met onze klantenservice.

Strijken

Wat een verademing, bamboe sokken hoef je niet te strijken. Bamboe is namelijk kreukvrij! De sterke vezels van bamboe zorgen ervoor dat de bamboe sokken vormvast en kreukvrij blijven, ook tijdens het drogen.

Zachte bamboe sokken-test: leuk voor kinderen!

Een leuke was- en droogtest om het verschil tussen katoenen en bamboe sokken te ontdekken, is de volgende. Was de sokken volgens bovenstaande wasvoorschriften. Voor katoenen sokken kun je dezelfde richtlijnen aanhouden.

Hang een bamboe sok en een sok van katoen nat op aan het droogrek, het liefst naast elkaar. Laat de sokken gelijkmatig drogen.

Voel nu het verschil tussen de zijdezachte bamboe sok en de katoenen sok. Je zult versteld staan van het onderscheid. De sok van bamboe is superzacht en de katoenen sok voelt wat hard en crunchy aan.

Dit was- en droogtestje is ook leuk om kinderen bewust te maken van verschillende materialen. Het geeft je de gelegenheid om ze wat meer te vertellen over bamboeplanten.