Voor 15.00u besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf €35,-

40% korting op alle sokken en boxers

Welkom in de wereld van bamboe

Wat is bamboe?

Sokken of ondergoed zijn waarschijnlijk niet de eerste dingen wat in je opkomt, als je denkt aan bamboe. Misschien denk je eerder aan de panda. Die eet kilo’s bamboe per dag. Of je ziet leuke tuinmeubels op een zomers terras voor je. Of een zelfgebouwd vlot van bamboestammen. Het wordt inderdaad gebruikt voor verschillende doeleinden. Maar wat is bamboe nu precies?

Wat je waarschijnlijk wel weet, is dat bamboe een plant is. Een van de snelst groeiende planten ter wereld zelfs! De meeste bamboesoorten groeien zo’n 5 tot 20 cm per dag. Het record staat op bijna één meter (91 cm) per dag en dat is de bamboesoort Bambusa Oldhamii. Niet te vergelijken met welke plant dan ook.

Duurzaamheid bamboe

Eerder heb je kunnen lezen dat bamboe op een heel natuurlijke manier groeit. Een meter per dag is geen uitzondering en dat zonder kunstmatige mest of bestrijdingsmiddelen. Zonlicht en een klein beetje water is voldoende. Dat komt door de antibacteriële stoffen in de bamboeboom. Deze gebruikt de stam om zich tegen insecten en schimmels te beschermen. Een plant die kan groeien zonder al deze pesticiden en insecticiden, is natuurlijk een stuk vriendelijker voor het milieu.

Bamboe sokken

Ook helpt bamboe op een andere manier tegen het broeikaseffect. De bamboeplant neemt maar liefst 35% meer CO2 op dan andere planten en bomen. Het is daarom goed nieuws dat bamboe textiel steeds populairder wordt, want hoe meer bamboeplantages er komen, hoe meer CO2 er wordt opgenomen. Bovendien hoeven bamboeplanten enkel gekapt te worden, zonder dat ze uit de grond worden gehaald. Zo wordt de bodem niet uitgeput én voorkomen de sterke wortels bodemerosie. Win-win-win!

Kwaliteit bamboe sokken

Als je voor het eerst een paar sokken van SQQUADD ontvangt, voel je het direct: superzacht! Dit heeft te maken met de ronde vezels van de bamboeplant. Je zult zelfs het verschil voelen als je één paar bamboe sokken naast een paar katoenen sokken ophangt aan een droogrek. De sokken van bamboe drogen zacht op en de sokken van katoen worden hard.

Maar behalve dat de vezels rond zijn, zijn ze ook erg sterk. Hierdoor bestel jij stevige kwaliteit en is een gat in je sokken verleden tijd. Ideaal om jaren van te genieten en op die manier zijn de sokken dus twee keer duurzaam! Ook voor kindersokken is dit een uitkomst. Sokken koop je natuurlijk bijna nooit in één maat en dat zorgt ervoor dat (met name kinderen) je er langer mee kunt doen; ook als de voeten nog groeien. Juist omdat bamboe zo stevig is, gaan ze langer mee en kunnen ook jongens en meisjes er langer van genieten.

De vezels van bamboe hebben nog meer eigenschappen die bijdragen aan de kwaliteit van onze sokken. De holle structuur zorgt ervoor dat ze gemakkelijk vocht absorberen. Het maakt de stof ademend. Zo houd je droge en frisse sokken en hoef je je niet meer druk te maken over zweetvoeten of nare geurtjes.

Kwaliteit bamboe ondergoed

Zo is ook ons bamboe ondergoed een waar genot om te dragen. De perfecte pasvorm en zijdezachte eigenschap van bamboe zorgt ervoor dat het heerlijk om je benen zit. Je voelt direct dat je bamboe ondergoed aan hebt en geloof ons, je wilt nooit meer terug!

 

Buiten het zijdezachte gevoel zorgt de bamboevezel er ook voor dat het ondergoed erg lang mee gaat. Gaten in je ondergoed kun je vergeten en de lichte stretch maakt het nog duurzamer. Zo kun je een lange tijd genieten van ons bamboe ondergoed.

 

Niets is irritanter dan klam ondergoed dragen. Met bamboe is dit verleden tijd. Door de ademende en vocht absorberende werking van de bamboevezel heb je geen last meer van zweet en ervaar je de gehele dag een fris gevoel. Ook blijven er zo geen onaangename geurtjes hangen.

Bamboe,Kwaliteit bamboe,duurzaamheid bamboe

Productieproces van SQQUADD

Je bent op zoek naar goede sokken of ondergoed. Je kijkt een beetje rond op internet en krijgt tips van familie of vrienden. Dan bestel je de sokken of ondergoed van SQQUADD en draagt ze met veel plezier. Maar heb je wel eens stilgestaan bij het proces dat voorafgaat aan jouw bestelling? Hoe worden bamboe sokken en bamboe ondergoed eigenlijk gemaakt?

Bamboe is een grassoort en het is een complex proces om van de harde bamboestengels naar zachte sokken of ondergoed te gaan. Denk maar eens aan een boom waar uiteindelijk papier van wordt gemaakt. Onze bamboe wordt in China geoogst bij gecertificeerde plantages. Dit is een duurzame stap, omdat de bamboewortels in de grond blijven zitten en weer aangroeien. Zo kan er vier tot zes keer geoogst worden voor de kledingindustrie.

Hoe worden bamboe sokken en ondergoed gemaakt?

Vervolgens worden de bamboestammen versnipperd door grote snijmachines. Er zijn twee methoden om van bamboesnippers kleding te maken. In het mechanische proces worden er natuurlijke enzymen toegevoegd die de bamboe afbreken tot een papperige massa. De natuurlijke bamboevezels worden eruit gekamd en tot garen gesponnen. Bamboetextiel dat op deze manier is verwerkt, heet bamboe linnen. Het is een arbeidsintensief en kostbaar proces.

Daarom kiezen wij voor de tweede methode, zodat jouw sokken dezelfde kwaliteit hebben, maar wel betaalbaar zijn. Hierbij wordt de bamboe gekookt in natriumhydroxide en koolstofdisulfide en worden er draden gemaakt van de natuurlijke kunstvezel. De technieken zijn nog niet perfect, maar worden wel steeds beter. Afvalstoffen worden hergebruikt en belanden bijvoorbeeld niet in het milieu.

In onze zoektocht naar comfortabele en duurzame sokken en stak bamboegaren er met kop en schouders bovenuit. Wij kiezen ervoor om onze sokken zelf te ontwerpen. Daar hebben wij een fabrikant in Europa bij gezocht die de juiste ervaring heeft en dezelfde kernwaarden als SQQUADD. Dit vonden we bij onze huidige partner in Turkije, die werk levert over de hele wereld. Topservice en een schat aan ervaring en expertise in het fabriceren van (bamboe) sokken. Later hebben we op dezelfde wijze ook bamboe ondergoed ontwikkeld en een expert in bamboe ondergoed ontwikkelen als fabrikant gevonden in Turkije.

Het Ontwerp

Hier mogen wij zelf de ontwerpen aanleveren en de kleuren kiezen. Ook bepalen we samen de dikte, kwaliteit en de pasvormen. De werkwijze is transparant en open. We hebben zelf de fabrieken bezocht en rondleidingen gehad. Daarom kunnen we met zekerheid zeggen dat de aandacht voor medewerkers en de omstandigheden goed zijn. Duurzaamheid is ook hier een hot topic en stoffen en materialen (zoals bamboe) worden eerlijk en nauwkeurig ingekocht.

In het ontwerpproces van de bamboe sokken en het bamboe ondergoed van SQQUADD houden we rekening met verschillende elementen. De pasvorm is erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan het antislip-randje bij de footies, zodat de lage sokken niet afzakken. Of aan de perfecte maatvoering en fijne stretch bij de bamboe boxershorts. Of wat dacht je van de naadloze pasvorm die ervoor zorgt dat onze sokken nooit irriteren? Daar is allemaal over nagedacht. Net als de vrolijke designs die wij bedenken. Zo zijn alle kindersokken ontworpen met het dierenrijk in ons achterhoofd. De collectie is met mooie kleuren en fijne basics goed in balans en geschikt voor zowel mannen, vrouwen als kinderen. Probeer het zelf en we verzekeren je dat je ook versteld staat van de wereld van bamboe.