Voor 15.00u besteld, vandaag verzonden

Altijd gratis verzending

delivery-box

December deals: tot 70% korting

De beste sokken | Bamboe sokken VS katoenen sokken

zweetvoeten – nare geurtjes – geïrriteerde voeten – duurzamer – kindersokken – voordelen bamboetextiel – mannen – vrouwen

Wat zijn de beste sokken?

Wat zijn de beste sokken? Wij testten het verschil tussen bamboe sokken en katoenen sokken voor je. In onze zoektocht naar de beste sokken hebben we gekeken naar milieu én niet geheel onbelangrijk draagcomfort en de werking van de stof. De beste sokken zie je in deze test.

Je laat ze allebei aan een wasrek drogen en je kent het verschil tussen bamboe sokken en katoenen sokken. Maar dat is één verschil. En het is natuurlijk geen wedstrijd. Wel een overweging die jij zelf maakt. Bijvoorbeeld qua draagcomfort, voor het milieu of voor de kwaliteit die jij belangrijk vindt. Heb je bijvoorbeeld last van zweetvoeten of van gevoelige voeten, dan kan deze overweging veel verschil maken.

Steeds meer mensen willen weten wat die verschillen tussen bamboe en katoen precies zijn. Zij willen bewuste keuzes maken. Daarom geeft SQQUADD je een eerlijk inkijkje.

Verschillen bamboe en katoen: milieu en plant

De belangrijkste overeenkomst tussen bamboe en katoen spreekt voor zich: het zijn allebei planten. Toch is daar bijna alles mee gezegd. De bamboeboom groeit op een natuurlijke manier. Zonder kunstmatige mest of bestrijdingsmiddelen. De stam bevat antibacteriële stoffen die beschermend werken. Voor katoen geldt ongeveer het tegenovergestelde. Er zijn veel pesticiden en insecticiden nodig om katoen te beschermen tegen schimmels en insecten. Het gif dat de boeren hiervoor gebruiken, is slecht voor het milieu én voor de katoenwerkers op de plantages.

Daarbij komt nog dat de katoenplant veel meer water nodig heeft. Bamboe is een stuk duurzamer. Wat zonlicht en een beetje water is genoeg om soms wel één meter per dag (!) te groeien. Om het broeikaseffect tegen te gaan, heeft bamboe nog meer voordelen. De plant neemt namelijk 35% meer CO2 op dan gemiddeld.

Ook worden bamboeplanten gekapt in plaats van uit de grond gehaald. Ze groeien vanzelf weer aan. Zo wordt bodemerosie voorkomen. De katoenplant kan hier niet tegenop. Het heeft meer chemische middelen nodig dan ieder ander landbouwgewas en dit veroorzaakt waterverontreiniging, erosie en bodemuitputting. Gelukkig schakelen sommige telers over op ecokatoen. En jij kunt natuurlijk zelf een verantwoorde keuze maken, want bamboetextiel heeft nog meer verrassingen in petto dan je verwacht.

Wat is het verschil tussen bamboe en katoen?

Helaas wonen we niet in een land waar je elke dag op slippers loopt. Dat betekent dat onze sokken een hoop ergernis kunnen opwekken en de beste sokken ook voor jou een verschil kunnen maken.

Heb je bijvoorbeeld last van zweetvoeten? Met bamboe sokken is dat verleden tijd. Door de microgaatjes absorberen onze sokken tot vier keer meer vocht dan katoenen sokken. En met de antibacteriële en hypoallergene werking van bamboe, zijn SQQUADD sokken ook geschikt voor geïrriteerde voeten.

Bovendien houden sokken van bamboe je voeten koel in de zomer en warm in de winter. Met de thermocontrol kun je ze het hele jaar door dragen. En wat voor SQQUADD heel belangrijk is: comfort en kwaliteit. Bamboe sokken zijn van stevige kwaliteit én blijven superzacht door de ronde bamboevezel. Óók als je ze laat drogen aan een wasrek!

Kortom; De bamboe sokken zijn de beste sokken uit onze test!

Probeer de droogtest

We dagen je graag uit om eens een kleine was- en droogtest te doen. Ook geschikt voor kindersokken en een leuke activiteit om samen de verschillen tussen bamboe sokken en katoenen sokken te ontdekken! Je vindt deze onderaan de pagina met wasvoorschriften!

Wil je meer weten over hoe bamboe sokken van SQQUADD gemaakt worden? Dat leggen we je hier uit!