Voor 15.00u besteld, vandaag verzonden

Gratis verzending vanaf €35,-

40% korting op alle sokken en boxers

Voordelen van bamboe sokken

zweetvoeten – nare geurtjes – geïrriteerde voeten – duurzamer – kindersokken – voordelen bamboetextiel – mannen – vrouwen

Wat zijn nou de voordelen van bamboe sokken? Het is een steeds groter wordende trend: kleding van bamboe. Kledingbedrijven en webshops die kleding verkopen, stappen veelal over op of breiden haar collectie uit met bamboe kleding. Ook wij hebben er direct voor gekozen om onze hoogwaardige sokken te fabriceren met bamboe touw omdat wij de voordelen van bamboe sokken met jullie willen delen. In onze zoektocht naar het beste, maar ook een duurzaam materiaal zijn wij uitgekomen op bamboe. Ons gehele sokken assortiment bestaat dan ook alleen uit bamboe sokken. Maar wat zijn de voordelen van bamboe en de voordelen van bamboe sokken?

In dit artikel delen wij graag onze bevindingen tijdens onze zoektocht naar het beste materiaal voor onze sokken en de voordelen van bamboe sokken.

voordelen van bamboe sokken,voordelen van bamboe,Bamboe producten

1. Bamboe is goed voor het milieu

Om ook bij te dragen aan een meer milieuvriendelijkere wereld, hebben wij als uitgangspunt genomen om te kiezen voor een materiaal dat goed is voor het milieu en duurzaam is. En bamboe heeft als sterke eigenschap dat het goed is voor het milieu. Bamboe groeit namelijk erg snel zonder enige bestrijdingsmiddelen; ongeveer 1 meter per dag. En om te groeien heeft bamboe alleen zonlicht en weinig water nodig. Bamboe bevrucht de grond op kale of bijvoorbeeld afgebrande vlakken en biedt hierdoor een zeer gunstig leefklimaat voor veel dieren.

2. Bamboe is heerlijk zacht

Een belangrijke eigenschap die wij zochten was het comfortabele gevoel tijdens het dragen van de sokken. En bamboe is heerlijk zacht. Het prikt niet, irriteert de huid niet en heeft een gladde eigenschap waardoor het ook vrij beweegt onder je kleding.

3. Bamboe is goed voor je huid

Naast het comfortabele gevoel willen wij dat onze sokken ook enige bescherming bieden aan de voeten. Bescherming tegen geur, zweet en schimmels. Bamboe is hypoallergeen en heeft een antibacteriële werking. Dit zorgt er voor dat bacteriën niet de kans krijgen om te ‘groeien’. Daarom zijn bamboe sokken erg geschikt voor mensen met diabetes of een gevoelige huid.

4. Bamboe is heel sterk

Wij willen dat onze klanten lang genieten van onze sokken. En bamboe zorgt hiervoor, omdat de vezels van bamboe ontzettend sterk zijn. De vezels blijven vormvast en kreukvrij, ook na het wassen en drogen.   

5. Langer fris met bamboe

Mensen die last hebben van zweetvoeten, zijn enorm gebaat bij bamboe sokken. Want door de microgaatjes in de bamboevezel absorbeert een bamboe sok tot wel vier keer beter dan bijvoorbeeld een katoenen sok. Bamboe neemt zweet eenvoudig op en zorgt voor een snelle verdamping. Muffe geurtjes en zweetplekken verdwijnen. Je loop langer met een frisser gevoel.

Dit waren alle voordelen van bamboe sokken, ontdek onze bamboe sokken in de webshop. Volg ons ook op facebook en instagram.