Voor 15.00u besteld, vandaag verzonden

Altijd gratis verzending

delivery-box

December deals: tot 70% korting

tips voor langer gebruik van je bamboe sokken

Maak langer gebruik van je bamboe sokken

De sterke vezels van bamboegaren zorgen er voor dat sokken minder snel slijten en langer meegaan. Om nog meer te kunnen genieten van onze zijdezachte bamboe sokken, geven we je in deze blog graag een aantal handige tips. Want ook het gebruik heeft gevolgen voor de conditie en slijtage van de bamboe sokken. Wij helpen jou aan de volgende 4 tips voor langer gebruik van je bamboe sokken.

Langer gebruik van je bamboe sokken,bamboe sokken,wasvoorschriften bamboe

1. Trek de sokken niet te strak omhoog

De sokken zitten het beste wanneer het hielstuk ook daadwerkelijk op de hiel zit. Trek de sokken dan ook niet te strak omhoog, anders trek je de stof en de naden aan de hak- en teenzijde te ver uit elkaar en krijg je mogelijk gaatjes in je sokken. Laten we dat voorkomen. Als ze goed zitten om de hiel, dan zitten ze goed.

2. Verzorg je voeten

Wanner er gaatjes ontstaan in de sokken, geven we meestal de schuld aan de sokken. Maar ook je voeten spelen hierin een rol. Zo kan een droge en ruwe huid jouw sokken sneller beschadigen. Het kan daarom helpen om je voeten voldoende te hydrateren. Ook lange nagels zijn grote boosdoeners. Knip je nagels daarom tijdig en haal de scherpe randjes weg.

3. Kies de juiste maat sokken

Zorg er voor dat je de juiste maat sokken draagt. Wanneer je sokken draagt met een te kleine maat, zit er veel spanning en rek op de stof en de naden. En bij sokken die te groot zijn, ontstaat meer verschuiving dat bijdraagt aan een snellere slijtage van je sokken.

4. Volg de wasvoorschriften

Naast bovenstaande tips is het ook belangrijk om onze wasvoorschriften te volgen voor langer gebruik van je bamboe sokken. Wij hebben diverse wasmethoden toegepast om jou zo goed mogelijk te adviseren over de wasvoorschriften. Deze adviezen kan je vinden op deze pagina.

Het helemaal voorkomen van gaatjes in de sokken of slijtage is vrijwel onmogelijk. Met deze tips helpen we je om nog langer te genieten van je bamboe sokken. Wij wensen je dan ook veel draagplezier

Volg ons op Facebook en Instagram voor meer tips voor het langer gebruik van je bamboe sokken!